≡ Menu

Parking di HUKM Terlalu Mahal

Berdasarkan perkara di atas, saya ingin membuat permohonan agar kadar parking di HUKM (bermuda 1 March 2019) dapat di kurangkan. Berdasarkan gambar di bawah, kadar baru adalah sebanyak rm3 setiap 1jam. Ini bermakna, saya terpaksa menanggung rm15 (untuk 5jam) bagi setiap lawatan / temujanji doktor di HUKM.

Berbanding dahulu rm5 (rm1 bagi 1jam). Lihat foto di bawah.

Saya sangat terkilan atas FAKTOR apa menyebabkan kadar parking bertambah, sedangkan kemudahan masih sama. Bukan nya ada pertambahan baharu, seperti contoh, Lift, tangga automatik (escalator), dan laluan berbumbung. Keadaan masih sama seperti kadar lama.

BACA:  SPA Tidak Telus Menjawab Aduan Pelanggan

Saya harap pihak tuan dapat memperjuangkan nasib rakyat terutamanya rakyat bandar tun razak kerana kami mengundi anda demi kesenangan / kemudahan pihak rakyat bandar tun razak.

Saya juga berharap pihak tuan dapat menuntut pihak HUKM agar memberi penjelasan bagi perkara ini. Jika ini melibatkan tender (terbuka/tertutup), adalah perlu untuk pihak tuan meneliti kertas “bid evaluation” oleh pihak HUKM agar tiada unsur-unsur pecah amanah dan rasuah dalam hal ini.

BACA:  Salah Laku Tenaga Pekerja di Pusat Anak Permata Semarak

Di harap tuan dapat membantu secepat mungkin.
Hospital adalah satu keperluan RAKYAT.
Kepada Allah swt kami berserah.

Yang benar,
Pemuda Bandar Tun Razak

Hantar aduan anda di sini: www.aduanrakyat.com.my/hantar-aduan