≡ Menu

Jangan Tutup Sekolah Rendah Agama Umar Abdul Aziz

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya mewakili ibubapa yang menghantar anak ke Sekolah Rendah Umar Abdul Aziz yang bertempat di dalam Masjid Negara KL memohon dan merayu kepada pihak kerajaan Malaysia untuk selamatkan sekolah anak-anak kami dari di tutup.

2. Kami selaku ibu bapa bagi anak-anak yang belajar agama di sekolah tersebut MEMBANTAH keputusan tersebut yang dilihat tidak adil kepada anak-anak untuk mempelajari ilmu agama. mereka telah lama mengikuti sekolah agama di Masjid Negara. Bagaimana sebuah sekolah agama boleh dibiarkan ditutup tanpa diselesaikan mengikut cara yang betul? Bagaimana nasib anak-anak kami?.bukan satu benda yang senang untuk mencari sekolah agama yang lain disekitar disebabkan bilangan sekolah yang terhad untuk menampung bilangan pelajar yang ramai.

BACA:  Gangguan Bekalan Air di Taman Universiti, Semeling, Bedong, Kedah

3. Pelbagai usaha dilakukan oleh wakil ibubapa untuk memperjuangkan isu ini supaya sekolah agama ini dapat dikekalkan dan nasib anak-anak kami terbela tetapi dipandang sepi oleh semua pihak. Masa semakin suntuk dan harapan kami amat tinggi agar pihak tuan dapat mengetengahkan isu penutupan sekolah agama kami agar mendapat perhatian yang sewajarnya dari pihak-pihak yang terbabit.

BACA:  Aduan Kelewatan Projek Prima Rantau

4. Akhir kata harapan kami agar perhatian dan rintihan kami di ambil berat oleh semua pihak demi masa depan anak-anak kami yang beragama Islam. sekian, terima kasih.

Yang benar,
Ibubapa pelajar
Sekolah Rendah Umar Abdul Aziz
Masjid Negara KL

Hantar aduan anda di sini: www.aduanrakyat.com.my/hantar-aduan