≡ Menu

Transair Corporation yang tidak menepati janji

Transair Corporation terletak di Jalan Chow Kit adalah satu akademi penerbangan yang menjanjikan janji kosong. Pembelajaran di akademi ini mengambil masa 3 bulan. 1 bulan kos bayaran rm900. Bayaran hendaklah di bayar secepat yang mungkin. Ini kerana, jika lewat membuat bayaran dikuatiri akan tidak mendapat kerja.

Sebelum ini tenaga pengajar menjanjikan akan mendapat pekerjaan di dunia penerbangan. Tetapi setelah kami tamat belajar, tiada siapa pun mendapat kerja. Bayaran lebih, tetepi janji kosong. Sebelum ini tenaga pengajar berkata setelah tamat kos tersebut,mereka akan menguruskan praktikal di mana-mana lapangan terbang dan travel agensi.  Tetapi sampai sekarang tidak seorang pun dipanggil untuk menjalani praktikal

By: constance

{ 95 comments… add one }

  • Lynn Syazila October 13, 2011, 17:18

    betol ke? sy baru nak ambil bahagian dlm tiketing. 

    • ammy February 8, 2013, 19:13

      yee transair pnpu..

      • amirboy March 3, 2013, 16:21

        baru tekene kew debarrr pulak rasa

        • amirboy March 3, 2013, 16:25

          saya baru dapat twaran kat situ 8/3/2013 nie pergi risau pulakkk rasa klau saper2 yang baik aty beritahu lakk cpat2 pleeeeseeee

          • jalil March 7, 2013, 16:19

            aku pon dpat jak tawaran tu esok..x taw la..nak pi ka x..
            lepas baca komen2 dri kawan2

          • amirboy May 5, 2013, 20:40

            ok jalil kitew pergi dulu pastu kalau tipu kitew balikkkk arrrr x payahh bayarr lagi duit yurannn itu

    • fiq February 10, 2013, 15:02

      sye dh prgi skrang dh blik…dh sblan sye dk kt umh..skrang sye buat kje sndri..klau kau nk prgi kau prgi lah..

    • amirboy March 3, 2013, 16:19

      saya pon same, risau pulak rasa komen lak ada yang baik dan ada yang burukkk takotttttt nyeee laaaa adoiiii bimbang betollll, sekarang kang tempat belajar macam cendawan tumbuhhh arrrr tah sijil pon diiktiraf kew x risau rasa kalu betol lahh buruk kenape tidak hantarr gambar ek yang mengatakan tempat 2 macam celaka……..

  • Wanaz December 6, 2011, 08:01

    betul ke…sye jgak nk ambil bhagian ticketing @ pramugari…sye x nak ditipu…

    • amirboy May 5, 2013, 20:46

      kesiannkorang semuaaa sabarrr jeee laaa atau pon ambik gambar pastu sebarkan klau megatakan ia tipu

  • Fahmi January 6, 2012, 12:05

    saya nak belajar lah. betul ditipu ker??

    • Fahmi June 18, 2012, 11:23

      Pergi la belajar kat transair, pergi bazir duit mak bapak ko, pergi ar :)

  • Prakash Rathakrishnan January 27, 2012, 07:49

    Adik sy pun pergi kursus disana ,,,dijangka pulang hari ini….sy rasa cerita kena tipu ni mmg benar..tdk blh dibiarkan begitu shj….nanti akan lebih ramai lagi yg menjadi mangsa…perkara sebegini harus dibanteras segera demi masa depan negara dan rakyat ….

    • amirboy May 5, 2013, 20:45

      betoll kewww kenapew biakan macam 2 jeee

  • haru February 2, 2012, 04:19

    slpas tamat blaja dlm mane2 bidang(ticketing/cabin crew) or advance course
    dye akan tolong bagi tau kat mane ade jawatan kosong 2 je..
    so korg  kene gy temuduga n sebagainye la.. (kene usaha sendiri gak)

    • Zehrapretty July 24, 2012, 14:40

      betol ke ni? kalo dh cari tu,kita akn dpt x? sbb husband i baru nk cuba bidang ni..dh dia tgok statement tu,dia takut pula..hmm.. 

    • Kimmy July 27, 2012, 19:48

      so actually benda ni mcm mna…dia tipu ke x….? 

  • Kkhjaketbiru89 February 9, 2012, 13:07

    Betul ke kena tipu?

    • 1Malaysia June 18, 2012, 11:23

      Tak nak percaya pergi mati la babi

  • Cimot_ewanie91 February 10, 2012, 14:56

    btl ke ni?
    sy bru je dpt twran nye semlm…
    next moth kna pg dftar…

  • Bobot_lilynn February 20, 2012, 05:38

    betl ke tipu nie

  • Kittymoffy696 February 24, 2012, 04:54

    hah? btol ker nie? saye pon pikir2 nak gi jugak…uhuhukkk

  • Cute_aqua9894 March 16, 2012, 02:33

    hish2..betul ke x nie..sbb sy pon dh hbes belajar kt cnie..then dh dpt sijil,.,so lpas hbes stdy kt situ dpt twaran kije kt SENAI AIRPORT…tp sy x g ler…psal dlm masa yg sama dpt gak KIJE KERAJAAN..so tlps r tawaran kerjaya di dunia penerbangan

    • Wan_driftzone90 May 19, 2012, 12:33

       betul tu..kita kalau dah dapat sijil kena la cari keje sendiri berdasarkan sijil yg kita dapat tu..saya sekarang ni belajar kat situ jugak..ambik bahagian pilot..setakat ni alhamdulillah.semuanye baik..saya belajar 2 bulan kat subang..dimna kiteorang akan di ajar flight simulator sebelum di hantar ke filipine untuk sambung setahun 3 bulan untuk dapatkan lesen CPL(comersial pilot leciense)..so..hendak seribu daya..x hendak seribu dalih..kepada yg buat aduan tu..u must be try to finded that what kind of job depends with ur certificate skill..jgan la terus nak cakap org menipu..kalau transair ni menipu,knape kementerian iktiraf they all..so..tepuk dada..tanya la selera..jika ingin berjaya dalam mengejar cita2..jgan penah ada perasaan takut..lagi pun sya student kat cni..so..sya tau kalau benda ni tipu or x..

      • Me Speak No English Mah! May 19, 2012, 15:54

        “u must be try to finded”

        “comersial pilot leciense”

        Chewah! Tunggang langgang habes. Camna jadi pilot gini bro? lol

        • Wan_driftzone90 May 19, 2012, 17:16

          HUHU..SILAP TAIP DAA.(COMMERCIAL PILOT LICENSE)..TU BAHASA KAMPUNG DAA..TAIP JEK..JANJI ORG TAU MAKSUD NYE..BARU BELAJAR LA KATEKAN..HUHU

      • BeraniMati June 18, 2012, 11:21

        English macam sial nak jadi Pilot ke? Pergi jalan la bro

        • sukahatiakulah February 8, 2013, 19:09

          transair macam sialll…..jnji kosong

    • Farhan Abdul Razak June 16, 2012, 22:38

      dapt kerja sbgi ap di senai ?

      • Shanty June 18, 2012, 11:22

        Jual Badan

    • futri sya October 9, 2012, 23:53

      sya dh dpt tawaran…tp bnyk sgt komen asa tkt plk…

  • Hannabella92 March 21, 2012, 07:00

    mmg tipu..

  • Hannabella92 March 21, 2012, 07:01

    mmg tipu..

  • justsaying April 8, 2012, 04:10

    kalau dorang nie x tipu..x ptut dorang xde website utk kite ushar course2 yg disediakan n tgk mne yg bsesuaian.. mcm training institution yg len.. sdgkan sekolah menengah pon ade website sndiri..

  • Flying Monkey ... Wachaaa! May 19, 2012, 15:49

    3 bulan aja belajar … course apa belajar 3 bulan aja???

    You pay peanuts, you get monkeys! lol

  • Lynron_ June 16, 2012, 16:04

    TRANSAIR…..PENIPU MAKAN DUIT ORG…..CKP BELAJAR TENTANG AIRLINES TP LESEN TERTULIS PELANCONGAN……..BG SMUA NEGERI D MALAYSIA JGN TERPEDAYA DGN KATA2 DORG….

  • Lynron_91 June 16, 2012, 16:14

    lagi satu transair nmpak sgt penipu dlm surat tawaran bkn main lawa lg ckp tp pabila smpai kat chowkit blkng pizza hut….ya ampun ada satu rmh tumpangan paris lg sdhla tmpt bljr di pelusuk dunia byr bkn main mahal padahal bljr 3 jam shja dlm sehari apalgi klas amedeus komputer pun tak ckp tpksa 1 pc kongsi 3 org bygkn kalau 1 intake tu 50 org mcmna nk bljr???inikah yg dnamakn TRANSAIR VACATION TRAINING CENTRE??mmg tak logik la bg yg angan2 sgt2 nk bljr di dunia pnerbangan carilah akademi lain yg boleh menjamin msa dpn anda!!!tidak percaya dtgla melawat ke chowkit road jln tunku abd rahman, dpn ada pizza hut, blakng ada pjbt pos lps lurus saja dr pjbt pos dpn tu ada tmpt mkn maka jumpalah transair idaman anda!!!! sdhla dtg klas tpksa guna bus u24 , u25 dan metrobus 49 dari setapak dlm sehari kuar duit tambang rm2 ulang alik

  • Lynron_91 June 16, 2012, 16:17

    pasal praktikal cri lh sendri……bg ty kelayakan bi n bm 2 nyawa2 ikan jgn lh msuk transair…..rugi sia2 ja…duit msuk d perut mereka..

  • Lynron_91 June 16, 2012, 16:20

    SIAL PUNYA TRANSAIR……….REMEMBER THIS WORD…” PELUANG KERJAYA DI DUNIA PENERBANGAN” TP APA YG TER JADI….????? SEMUANYA PENIPU….

  • MESRAALAM June 16, 2012, 16:27

    BETUL???? SAYA SUDAH APPLY UNTUK COURSE INI…

  • MESRAALAM June 16, 2012, 16:28

    KALAU SAYA TAHU INI TIPU, RASANYA SAYA KENA BUAT NOTIS INI….. TAKNAK ORANG KAMI KENA TIPU

  • MESRAALAM June 16, 2012, 16:31

    NAMPAKNYA BANYAK BEKAS-BEKAS PELAJAT TRANSAIR KINI SIBUK MENGADU SANA SINI ATAS SEBAB TITLE “PENGANGGUR” MASIH TERIKAT DALAM DIRI MEREKA.

  • Daredevil June 18, 2012, 11:20

    Biar betol..

    • ammy February 8, 2013, 19:05

      betol lah..aku dh kne..habis duit aku..dh lah yran mahal..

  • AaronAziz June 18, 2012, 11:24

    Aku dah 2 bulan habis belajar kat Transair, dah dapat sijil. Sekarang aku dapat kerja kat MAS, gaji sebulan 4ribu. Apa benda yang tipu nya?

    • Zehrapretty July 24, 2012, 14:43

      awak cari sendiri atau diaorang kasi awk?

    • Azrol November 7, 2012, 13:52

      Ye…kawan saya ramai belajar kat situ,sekarang semua dah kerja…

    • fiq February 10, 2013, 14:54

      kau ade sjil pe..spm ok ke..ke ade orang tlong kau…

  • Mr AD June 18, 2012, 11:25

    Jangan nak mengutuk kat sini

    • UNTUKMU August 18, 2012, 09:04

      “SUPAYA TAK ADA ORANG YANG AKAN MENJADI MANGSA SETERUS NYA”PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kene_tipu June 19, 2012, 23:43

    transair mmg penipu,,,janji 0 pd semua pelajar…

  • Noranisa90 June 23, 2012, 22:47

    btul ker?ingat kn nak blaja kat Transair.hampir2..tapi kawan dah jadi pilot AIRASIA..rasenyer ok kot

  • Transairpenipu June 24, 2012, 18:48

    kalau nak masuk transair spm mesti 5krdt terutama bahasa english.kalau tak ada 5krdt jangan mimpi masuk transair…..

  • L!eNaRean June 26, 2012, 22:36

    betul tue..transair mjanjikan angan2 kosong jer…duit hbis dier org telan..hostel pun mcm puki mak..almari buruk pun xder..student tpksa beli almari sendiri sdgan sorang student byar 3010rm kat dier org…dah la pc pun tpksa kongsi smpai 3-5 org…maner pergi smua duit yuran yg student byar slma nie..dasar penipu besar..makan duit org tak ke mana pun kaya nyer…katil pun hapak

  • jesz j. July 3, 2012, 15:30

    whoaa… hampir2 nak pgi sbb excited nak jadi stewardess. haih !

  • Nan Menthol July 17, 2012, 10:07

    mcm sial jew.. blaja mahal2 ape aku dapat.. skrg nak halau aku plak.. LAI LAAA DATANG HOSTEL HALAU AKU..  bawak polis yang ko ckp 2.. sikit pun aku tarak goyang..

    • MBA yg masih menganggur July 25, 2012, 14:21

      Salam saudara, setiap institusi ada undang undang dan syaratnya berkaitan kursus dan begitu juga dengan asrama/hostel.Jika anda ikhlas ingin menjadi sesaorang dalam industri yg ditawarkan anda sepatutnya berkerja keras untuk mendapatkanya sedangkan graduan IPTS/IPTA pun masih ramai yang menganggur dengan bayaran kursus yg puluhan ribu inikan pula dengan kursus pendek yang bayarannya hanya 1% dari yuran yg lain.Seharusnya anda bersyukur kerana ada kusus yg singkat untuk berada di industri ini anda sepatutnya berlumba untuk mendapatkan tempat bukan hanya tahu mengutuk dan membanding saja. Apa yg menyebabkan anda di buang hostel,agaknya tak bayar yuran hostel kot…. kenapa institusi ini nak menipu? ini kan pusat latihan bukan syarikat pekerjaan,saya rasa ada tidak paham dengan sistem pembelajaran dan pelaksanaan nya .Cuba renungkan dimana silap anda sehingga institusi bertindak begini? kalau anda peserta yg bagus tak mungkin tiada kerjaya yg layak utk anda..kalau kita lihat komen yg ada disini saya lihat ada komen yg positif datangnya dari org yg ikhlas dan bersungguh utk berjaya ,sesungguhnya utk berjaya itu tiada jalan pintas selain berusaha dan yakin.cuba kita bayangkan pesaing pesaing yg ada diluar sana datangnya dari Kolej swasta,Universiti Awam dan Swasta ,graduan nya mesti lagi hebat dari institusi ini bukan.Tapi kenapa anda tidak pergi kesana saja? mungkin kerana anda tidak mampu/tidak layak bukan? sebab itu kita harus muasabah diri dan cermin diri dahulu.Ssetengah pula ada mengatakan anda perlu credit Bahasa English untuk berkursus di institusi tersebut ,saya rasa tak salah jika anda tidak credit tapi anda mampu untuk berkomunikasi dengan baik dalam bahasa English kerana disana bukankah anda dilatih utk berkomunikasi dalam bahasa E.? Pokok pangkalnya sekarang ialah anda sendiri…. Jika orang lain boleh berjaya dan mendapat tempat kenapa tidak anda? jika ada kekurangan disitulah tempatnya utk berubah kerana itu institusi anda dipanggil Pusat Latihan bukan Job Street! Job street pun kalau dapat kerja mereka akan ambil komisen pada bulan pertama gaji anda…Bak kata pepatah Tepuk Dada Tanya Selera… Diharap anda jumpa dengan kerjaya impian anda dengan syarat BERUBAH !

      • penipu!!!!!! August 18, 2012, 07:59

        ada aku kasah!!!!!!!

        • PENIPU!!!!!!!!! August 18, 2012, 08:18

          Kepada MBA yang mengangur,
          janji TRANSAIR YANG TINGGI MELANGIT!!!!!!
          SEGALA JANJIAN YANG TRANSAIR KATAKAN ,KOSONG……KOSONG……KOSONG!!!!!!!!!(Najwa Latif)

          • FIKIRKANLAH August 18, 2012, 08:42

            kepada pelajar yg sudah kena tipu dan akan ditipu,
            Cuba korg fikir knapa pelajar kebanyakan dr SABAH DAN SWK?????
            Dan iklan dlm surat kabar pun macam PENDATANG TANPA IZIN?????
            Tempat belajar yang tidak lengkap dan berada tempat yg terpecil?????
            Pengajar kata kalau tak faham lantak korg…..asalammulikum,bangang,asal bodoh lah….dan sebagainya….
            Setiap tempat belajar pastiada laman web nya tersendiri.transair ada……tak ada kan!!!!!!!

            DAN YANG PALING PENTING SEKALI.APABILA BECAKAP TENTANGTRANSAIR SEMUA……. ORG TAK KENAL DAN APA ITU TRANAIR???????????????????

          • muhammad zulhafiq February 3, 2013, 23:49

            ada kah pa yang anda kata ini betul..

      • Khairul April 29, 2014, 20:02

        Haritu dalam kertas ade cakap nak jd Steward BI,BM,MM mesti credit,
        tapi lepas tu dye cakap lain pulak,
        dye cakap saye takleh jd steward sebab BI dapat D.
        Mcm mane ni?

  • Kimmy July 27, 2012, 19:45

    boleh sapa2 kat sini tlg jelas kn lebih dalam lg pasal transair ni?? sapa2 yang dah join ke,atau ahli keluarga pernah join,pls bgtau k…

    • MarshaTRANSAIR February 14, 2013, 15:55

      saya anak TRANSAIR , anak dato rosli . TRANSAIR ini untuk pilot , steward or stewardess , ticketing , csa , and kargo . basic couse hanya 390 , mereka akan ajar kamu cara menulis tiket penumpang , cara berjala , grooming class dan byak lagi , kalau mahu sambung lagi untuk advance hanya 3 bulan , mereka akan tengok kelayakkan kamu sama ada pilot atau yg lain2 , dan terus hantar bekerja di syarikat2 penerbangan di malaysia atau pun filipin , dah kami juga akan menghantar student pilot di filipin selama 3 tahun , (semua ditanggung) , sekian

  • Percayalah July 28, 2012, 13:41

    jangan masuk TRANSAIR!!!!!!!!! kalau nak kerja kat airport, MAS dan AIR ASIA  kan ada pusat akedemi nya sendiri,so…. pergi lah sana….. SEBAB KALAU KELUAR DARI TRANSAIR  KAMU PERLU JUGA TRANING KERJA JUGA YANG PENTING SPM MESTI GEMPAK……..

    • Kimmy July 28, 2012, 14:10

      ok,,,,so mcm mna nk masuk akademi  mas or air asia tu?

    • percayalah August 18, 2012, 08:05

      kamu org pergi interview kat mas dan air asia jika ada interview yg diadakan…..yg habis spm pun boleh pergi. janji SPM krdt ia itu BI,BM,MT yg paling penting!!!
      YANG PENTING JANGAN MASUK TRANSAIR!!!

      • MarshaTRANSAIR February 14, 2013, 16:02

        ini gambar student kami yang baru terbang dari filiphines bersama madam saidatul

  • andrea August 9, 2012, 12:47

    yke tipu nie?? bru je nk apply td.. lau btl tipu xjd ler nk pos srt tu nti..tkt ga..

  • Eintan_areif92 August 10, 2012, 14:52

    saya dapat surat tawaran transair,bayaran xla mahal sangat tapi kursus dia 7hari jew tu pn sekali dengan exam…cuma saya rasa was-was la,boleh ke belajar dlm 7hari dapat keje pramugari???tlgggg,,expln..pls

    • MANGSA August 18, 2012, 08:54

      7 HARI TU JANJI KOSONG SAJA TU!!!!!!!
      Kalau kmu smua ikut krusus 7 hari tu,suruh dia orang tunjuk gambar TEMPAT TRANING TU DAN GAMBAR HOSTEL…..”MESTI MINTAK GAMBAR TAU.KALAU TAK TUNJUK DAN TAK SAMA APA DIA ORANG JANJIKAN MAKSUD NYA PAHAM2…LAH…..”

      • Luna Candy May 2, 2013, 11:11

        saya baru je nak pergi 7may ni. dah bayar duit pendahuluan rm50. so burn jeke duit tu?

        • norie sharina May 2, 2013, 23:32

          saya pown 7 may nie jgak…agak nk pegi kew???rm50 tu klo kita mintak mesti dpat kut…just call owg transair tu je lah..

      • Khairul April 29, 2014, 19:54

        Saya dah bank In seratus untuk pendaftaran 7may nnti.
        saye confused sgt2 skrg!

    • MarshaTRANSAIR February 14, 2013, 15:47

      7 days for basic course , and you all boleh sambung advance untuk 3 month , please jgan burukkan nama TRANSAIR

      • kidz October 17, 2013, 15:58

        praktikal plak cm yg djnji cmner?

  • PELAJAR YANG KENA TIPU August 18, 2012, 09:20

    KEPADA SEMUA,
    TOLONG SAMPAIKAN DAN CERITAKAN KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA,TENTANG TRANSAIR DAN SEGALA YANG TERJADI PADA PELAJAR YANG SUDAH KENA TIPU OLEH “TRANSAIR” SUPAYA TAK AKAN ADA TERJADI KEPADA MANGSA SETERUS NYA TERUTAMANYA DARI: SABAH DAN SWK”

  • iq August 22, 2012, 19:35

    maslahnye aku dh bayar wei!

  • jujurikhlas89 September 30, 2012, 09:53

    sila ambil perhatian pada semua sebelum buat komen yg mcm fuck!!! sorry to say la, tp utk kerja di dunia penerbangan anda perlu sedia maklum bahawa SYARIKAT PENERBANGAN memerlukan kriteria yg mereka cari. so bukan semua org layak.
    so, bg yg rasa2nye diri die tak layak tu, TAK PERLULAH NAK BAZIRKAN DUIT ANDA! so in this case, salah anda sendiri. bukan nak menghina la tp cuba u all fikir, tak kan la muka bagai pecah rumah lps tu ganas plak mcm nak bunuh org sesuai jd pramugari/ra???? EVEN KLW RUPA PARAS CANTIK SKALIPUN TP KLW PRANGAI MCM SIAL! jgn harap la nak kerja di dunia penerbangan. KORG JGN INGAT KERJAYA DI DUNIA PENERBANGAN NI TIDAK PROFESIONAL ATAU STAKAT NAK GLAMER JER!!! JGN PLAK FIKIR, MENTANG2 LAH U ALL TINGGI LAMPAI, LPS TU MUKA MCM ERRA FAZIRA, SENANG2 JER KORG RASA NAK APPLY. SEBAB ITS ALL ABOUT YOUR ATTITUDE.
    kesimpulanya, kerjaya ni sesuai untuk mereka yg ada XFACTOR yg diperlukan sahaja. yg tak ada tu tak payah la nak buat komen2 yg negatif. p cari kerjaya yg sesuai dgn diri anda. KURSUS SEUMPAMA INI HANYA DIPERLUKAN BAGI MEREKA YANG LEPAS SYARAT SAHAJA. TUJUANNYA ADALAH UNTUK MENDAPATKAN SIJIL TERSEBUT SEBELUM NAK APPLY KERJA NANTI. so klw dah faham tu tak payah la nak marah2. peace….

  • sabahan October 31, 2012, 21:44

    kurang ajar itu bah saidatul tipu duit orang sabah join itu pilot..kami dipaksa sehingga teperdaya mummy sy pinjam duit sana sini kerana sy paksa mummy saya datang kl ..kalau sy tahu begini baik sy join itu ticketing..kawan saya join itu ticketing sekarang sudah kerja d klia…ramai budak kk tidak puas hati bah sama saidatul ..kurang ajar mulut manis sampai org terpedaya tempat belajar teruk bah…one more thing “to PILOT SAIDATUL PLS IMPROVE YOUR ENGLISH AND and you should WATCH OHHH MY ENGLISH” KASIHAN BAH SAMA KAMU….ramai yang keliru..

  • Skipper 02 November 14, 2012, 10:05

    Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua..begini sebenarnya syarikat transair ni adalah institusi yang akan memberikan anda sijil..dan sijil ini adalah sama seperti sijil2 kemahiran yang di sediakan oleh giat mara,kolej yayasan dan sewaktu dengannya..oleh itu sijil yang anda semua terima dari transair adalah sijil kemahiran dan bukannya Diploma,Degree ataupon master…jadi anda boleh menggunakan sijil ini untuk kerjaya yang layak dengannya..kepada yang mengambil kursus juruterbang jika anda rase dengan melaburkan duit sebanyak Rm900 sebulan selama 3 bulan anda boleh mendapat kerja..dan jumlah itu da sangat banyak bagi anda..fikir laa balik..sbb kos untuk menjadi seorang juruterbng kosnya mencecah RM280,000.00…itupon masih ramai lagi yang menganggur..kesimpulannya janganlah berharap orang lain akan menyediakan kerja untuk anda..kenelah usaha lebih lagi untuk berjaya…bak kate pepatah ”Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya”…oleh renung2kan lah..assalammualaikum…

    • xStaf TVTC/IBC November 15, 2012, 17:16

      Saya pernah jadi pekerja (2001) yang disuruh menipu anda semua di Transair dan Interbankers… Saya tak sanggup menipu lagi dan telah berhenti (2004). Saya cadangkan buat aduan pada kementerian yg berkaitan. Tak sangka sampai sekarang company masih aktif menipu duit anda semua

      • Luna Candy May 2, 2013, 11:10

        betul ke

  • Sweet sweets February 21, 2013, 17:59

    This transair is cheat money company..u all should not be trust this liar..I have been got cheated by them..they insists wan me to pay money before study and they sound like guarantee..but at the end they told me that didn’t guarantee..this bloody fucker company cheat my RM2000 only for 2 weeks..idiot ..bloody asshole

  • pelik February 23, 2013, 03:50

    aduh pkir logik lh klau tipu , knape tempat blajar tu masih beroperasi lagi .

  • polis bukit aman February 23, 2013, 17:45

    samela saye pun dpt tawaran tapi bile da bace ni sume hahaha…mane satu yg btul….yg pnting xde duit xde blaja kan senang ckp je…spm teruk bayar 280 000 pun boleyh dpt jd pilot…jadi jumlah kkosongan mgkin terhad dan dye akn wat pmilihan platih yg terbaik….jadi pade yg tak dapat tu sepatutnye pihak pengurusan memulangkan semula wang mereka…sebb harapn diorang kecewa kesian diorang and lagi satu jgn wat iklan yg mgatekan senang nk jd pilot..,.ckp terus terang je k….nk jd pilot bnyk kelayakn perlu ade…bkn senang kapal terbang sikit tap nk cari owg beribu jadi pilot…betul ke tak pengurusan nih…nk main politik pun pk la prasaan owg yg tak layak and tak berduit ni…ok asdlamualaikom

    • Luna Candy May 2, 2013, 11:08

      saya kursus 7may ni. perlu ke saya pergi

  • Kekeliruan April 5, 2013, 21:34

    saya dalam dilemma sama ada nk pegi ke x Transair ni?Sy mmg betul2 berminat nk join dunia penerbangan ni bhg ticketing..tlg saya bg kenyataan yg benar..

  • Kekeliruan April 5, 2013, 21:35

    sy baru dpt surat tp was2 nk pegi ke x sbb tgk korang wt aduan mcm2..

  • iera August 26, 2013, 13:25

    kepada bekas student transair, saya mencari student yang ingin pratikal di agensi kami. PERANGSANG VACATION SDN BHD di bandar tun hussein onn. seandainya berminat sila emailkan resume di perangsangvacation@yahoo.com.

  • JUST ME August 29, 2013, 20:39

    laaaaaaaaaaaaaaaaa betol ke???erhmm,..sedih arr,..,baruu nak excited nax jadi pegawai ticketing,.., T.T

  • Khairul Hakim April 29, 2014, 19:15

    Saye dah habiskan banyak duit untuk semue ni,
    saye nak sangat kerje dengan kerjaya penerbangan,
    mak saye yang mengandung skrang ni pun,
    terpaksa bekerja keras untuk cari duit kat saye 7 may 2014 nanti,

    Saye amat keliru dengan semue ni.
    saye taknak nanti dimalukan kawan dan kecewe

  • Khairul Hakim April 29, 2014, 19:36

    Mak saye yang mengandung bersusah payah mencari wang untuk
    tengok saye berjaya mendapat peluang keemasan ini kot*
    please transair, jgn tipu kami.. kalau kami tak layak, terus terang dan jangan ambek duit kami teruss.. kalau transair tipu saye yang baru dari lepasan spm ini,
    bermakna hidop saye hanya sia2 kerana saye rela mengabaikan Universiti yg saye dapat,
    untuk pergi ke kursus ni .

  • Khairul Hakim April 29, 2014, 19:39

    Please Be Honest with Us Transair,
    If Kami tak layak, you mesti terus terang kat kitorang,
    jangan terus menipu kami, kalaula saye yg baru lepasan SPM ni ditipu,
    Hidop saye hanya sia2 saje, sebab saye rele abaikan universiti,
    untuk kerjaya ni.
    TRANSAIR PLEASE. Jangan jadikan kami mangsa kamu.

  • Minnion Cokodok June 23, 2014, 16:50

    urmm , actually nak kena percaya ke tk ni ? ==”

Leave a Comment