≡ Menu

Tentang Zalora dan Iklan hangatnya

Disini saya berharap sangat agar aduan saya dikemukan. Dan harap pihak bertanggunjawab mengambil tindakan yang sewajarnya tentang penipuan yang berleluasa di internet. Semakin ramai tertipu tentang produk yang ditawarkan. Iklan iklannya tersebar luas di internet malahan juga di kaca televisyen. Indah khabar dari rupa, itulah yang dapat digambarkan.

MAKIN RAMAI TERTIPU TENTANG PRODUK ZALORA MALAYSIA. SAYA ADA LAMPIRKAN BEBERAPA BUKTI PENIPUAN. HARAP DAPAT AMBIL TINDAKAN.!!!! pelbagai alasan dikemukakan pihak ZALORA MALAYSIA. TOLONG AJUKAN ADUAN INI. SAYA TAK NAK RAMAI YANG TERTIPU LAGI!!!

 

By: Kesal

{ 40 comments… add one }

  • p3 balqiss August 23, 2012, 14:03

    dah ramai yg komplen psal zalira ni..xde sape2 yg nak amik tndakkan ke?

    • xyz September 7, 2012, 08:37

      ni kan m’sia, tunggu anak menteri yg terkena dulu baru amik tindakan…

      • marc September 10, 2012, 17:24

        setuju…. msia jaga kebajikan setengah2 org je. kalau kita bukan sebahagian dari mereka, pandai2lah jaga diri

      • anti x abis2 September 18, 2012, 14:40

        x abis2 anak menteri.nak beli..beli je lah..kalau rasa risiko tertipu buat apa p beli………virus betul la org mcm ko ni.x leh tgk org lain berjaya ke???

        • Shafik Shaena September 26, 2012, 17:40

          kw kenapa??

          • semuabongoks December 1, 2012, 23:14

            btol la oii ‘anti x abis2’ ckap.. kaw tu knape? bajet pnah beli jek?? pengpeng!!

          • Pendekar Laut January 19, 2013, 04:19

            yg bongoks kenape???kalo ko x beli yg ko sibuk kenapa??? pengpeng

    • synyster fixity November 10, 2012, 20:36

      bukan zalira, zalora..hikhik

      • SHONA November 25, 2012, 06:36

        Hahahha… kepada sume yg bagi comment bodoh kat sini..ni la die melayu…x leh tgok org lain berjaya..nak menyokong Haram!!! Nak mengutuk nombor satu.. nak dkat dua belas brg bli kat Zalora.. xde masalah pon..korang kalau x pernah bli..jgn la belagak tahu… ni tak…mcm lembu kena tarik..main ikut je org ckap…OTAK ADA???? bila melayu nak berjaya??

        • saimjoyahbaik December 7, 2012, 18:02

          hah? iklan pumpang2 sana-sini, baru 12 org je beli? ko biau betik..ko keje sana ke? haha

          • shah December 22, 2012, 14:26

            dah banyak kali beli… tiada masalah.. peraturan membeli online yang saya guna..
            pertama percaya pada penjual..
            kedua selidik harga pasaran dengan online mana murah. lihat kualiti dan sebagainya..
            ketiga belilah jika puas hati dengan harga dan syarat dinyatakan…
            keempat.. terima barang dan fikir puas hati atau tidak.. jika tidak banned terus company atau orang peseorangan yang menjual.. habis cerita…

        • Pendekar Laut January 19, 2013, 04:20

          mungkin ko x kena lagi kot :D ko xyah lebih2 la…da diaorg nak komen yg ko x kena sibuk kenape???

  • klentikskau... August 23, 2012, 14:09

    len kali…kalo nak beli brg online….beli le brg yg rare atau pun yg susah nak dapat atau pun takde jual kat malaysia…brg2 yg dijual kat zalora tu bersepah kat sekeliling kite…peh tu rege dia mahal plak tu..aku dah bandingkan rega dia ngan rega kat luar…bg penghantaran free konon…blah la…rega hantar dah include skali ngan rega brg yg korang beli tu…aku bg pendapat kalo nak beli online..beli kat amazon…mmg dia pakai USD…tp ada sesetgh brg setelah dikonvert blk ke RM..lebih murah dari rega kat malaysia…tp kena pandai survey la….
    akhir kata….banyak orang tak pakai otak dalam sesetgh hal skang ni…main pakai bedal je…dah kena baru tau….padan ngan muko kau org….ha..ha..!!

    • Janne Collections August 25, 2012, 09:41

      fuiyooooooooooo

    • yg berhormat September 7, 2012, 23:48

      hahahahaha.. diorg ni mls nk ushar rege ar beb…tu yg mem dok klik2 je. hamekaw!!

      p/s: aku pn kaki shoppinng on9…tp aku cari brg yg ssh nk cari kat tmpt aku @ xde kat malaysia je..pndai2 la cari..

      • Pendekar Laut January 19, 2013, 04:13

        akai yg biasa pun ok…pakai yg rare x rare bukan nya org kisah pun..kalo muka macam kuih tepung bungkus pakai la rare macam mana pun org muntah jugak

    • aty September 20, 2012, 13:17

      macam mana nak beli barang kat amazon 2….xpndai la…..xda bg no fon or emel pon

    • harima November 19, 2012, 19:01

      yup… memang barang zalora banyak bersepah pasal barang stok lama I-Setan :)

  • firdaus August 24, 2012, 01:17

    kalau ada bukti, sila repot di harian metro , tv3 atau cyber crime ….kenapa bodoh nak beli memlalui online? apa salah nya beli di kedai…lagi elok… boleh tengok sendiri,,,online2 semua tak betul sikit…greedy

    • Les Chaussures Et Sacs January 1, 2013, 23:45

      Jgn ckp gitukyg menipu mmg ada yg betul pon ramai…shopping online ni memudahkn terutama kalu kl ni nk berebut parking, jem….semua tu mkn ms n duit jugak..tu xmasuk tol lg…pegi2 saiz xde kena plak pegi tempt lain….sy suka shopping online tp xpnhla beli kt zalora ni sbb suami sy pesan kalu sesuatu company atau produk buat iklan happening luar biasa xbleh caya….n produk xbagus atau xlaku…sy tgk zalora ni promote over sgt….setkt ni alhamdulillah berkesan follow nasiht suami tu…dah 2 thn shopping online

  • jojie August 28, 2012, 09:56

    zalora ni adalah shop online.. produk tu nt mereka hantar malalui pos..so bila hantar dengan pos, dah menjadi tanggungjawab pos untuk deliver..so some produk yg late tu myb adalah masalah d pos office..nd pengguna juga kena tau risiko shoping online ni.so kena lebih bersedia jk terdapat masalah.apa lagi, bila iklan dah meluas dan ramai yg berminat.maka pengurusan akan lebih sibuk. walaubagaimanapun, kita sndri tidak tau kalau zalora ini benar2 menipu & menjual produk2 yg tidak berkualiti.. =)

    • ye lah tu September 18, 2012, 14:40

      selama i buat bisnes online la kan…x de masalah pon ngan pos office….sure ke dgn statement u?penah jadi kat u ke???

      • semuabongoks December 1, 2012, 23:13

        ‘ye lah tu’ kau nk menang jek jahanam.. belagak mcam biz online kau bgus sngt!! xde iklan pon kat tv.. haha..

  • haram on9biz September 3, 2012, 12:49

    haram jadah ponye biz online, nk biz buat la elok2….. bodoh! 1malaysia jgn la tertipu… korg pn bangang xbace or selidik dulu biz on9 die cmne…phuii

  • hazlifhazli September 21, 2012, 10:52

    saya ingin nasihatkan sesiapa yg tertarik dgn iklan zalora yg berleluasa tu tak payah nak mencuba. nanti menyesal tak sudah… saya ada bad experience dgn mereka ni, kaki ayat!! saya beli barang cash on delivery, ada satu barang out of stock tp mereka tetap caj harga brg yg takde tu dlm bill. bila delivery guy (dr syarikat delivery) dtg, mereka kena collect full amount yg tercatat dekat bill tu sbb nanti mereka pulak yg “short”. saya terpaksa byr sbb (masa tu masa dah suntuk lg 2 hari nak raya tak sempat dah nak “tendang” semula brg tu kpd mereka sbb katanya lagi lambat klu kena keluarkan bill yg baru). mereka janji akan refund duit saya tp sampai ke hari ni dah bnyk kali telefon alasan mereka asyik sama!! memang auta. saya sebenarnya terpaksa shoping kat situ sbb dah last minute atas sbb2 tak dpt dielakkan, tak sangka pengalaman pertama akan jadi yg terakhir!! berhati2 lah sesiapa yg teringin nak shopping kat situ atau lebih baik jangan!!!!

    • aisya November 24, 2012, 15:38

      aduissh..cmne erk nk cncel order cmtu–>hazlifhazli

  • zar October 10, 2012, 13:44

    zalora banyak buat iklan termasuk di web page ni…kih kmih

  • siti October 17, 2012, 02:25

    ala…. hebat la yg dpt shoppg on9… yg dpt buat biznes on9 lagi hebat….yg dpt menipu di on9 la yg plg hebat…..tp yg plg hebat adalah yg dpt kutuk org d on9…hihi…

  • sesaper jer October 19, 2012, 10:31

    da pernah compare rege baju yg sama jual kt luar n zalora… nasib beli kt luar. baju tu kat luar dpt RM55 jer… kt zalora RM85… mmg sebijik sama…. :)

    • semuabongoks December 1, 2012, 23:15

      saya beli kasut, kat luar rm120, kat zalora rm45 n than lama.. berbaloi tak?? kasut yang sama okay :)

      • Pendekar Laut January 19, 2013, 04:15

        local n ori lain…ori ke???tahu mana yg rm120 tu xtahan lama?? :D

  • the poplook lover November 8, 2012, 19:56

    jangan beli kat zalora..beli kat poplook…cantek, murah, cepat!…order harini, esok then lusa dah boleh dapat…

    • harima November 19, 2012, 18:58

      menurut kawan saya zalora sebernarnya jual barang Isetan je. Diaorg ambik barang2 yg tak terjual kat Isetan dan jual balik. Pasal tu banyak defective item or display item. Kalau nak beli barang baru & cantik boleh usha poplook.com ataupun xzora.com

  • norizan abdulmuhid November 12, 2012, 13:24

    nama pun iklan beb…percaya buat apa

  • rosli bahari November 20, 2012, 10:30

    zalora ni sapa punya ?? misti funder besar punya sbb iklan satu malaysia ada….

    ni ada baik punya.. lagi power dari zalora…misti gempaq habis !!

    Revolusi Terhebat Pakaian Dalam Wanita !!

    http://eol2u.blogspot.com/2012/11/charms-corpsdereve-dx-lingerie.html

  • bawang putih December 15, 2012, 09:47

    x payah zalora sgt. pg jer kenanga whosale tu. entah entah dorang pun abk borong kat situ. perangai suke sgt shoping kat internet. kena tipu melalak satu dunia. salah sapa. salah AKU ker. ader aku kesahhhhhhhhhhhhhhhb

  • hikayat 1001 mlm December 26, 2012, 15:52

    Brg kat ZALORA, kat wakaf che kota bharu belambak, u pegi le klu x caya, muroh gila

  • shahmin aizat February 15, 2013, 17:09

    saya pun ade membeli barang baru2 nie kat zalora gambar lain dapatnye lain saya KUALITI PUN MACAM TIDAK ORIGINAL..
    saya berasa sunggoh kecawa.sebelum nie macam2 dah dengar tapi tetap nak cuba rupaNYE MEMANG PENIPU BESAR.saya berharap tiada sesiapa lagi tertipu seperti saya

  • dadadadadadadada December 22, 2013, 21:24

    aku bnyk kali dah beli ok je.. kalu harga mahal sikit tu standard la, nama pun bli brg online xyh susah2 nak kuo skg jln makin jem kena la mahal sikit.

Leave a Comment