Tentang Zalora dan Iklan hangatnya

Disini saya berharap sangat agar aduan saya dikemukan. Dan harap pihak bertanggunjawab mengambil tindakan yang sewajarnya tentang penipuan yang berleluasa di internet. Semakin ramai tertipu tentang produk yang ditawarkan. Iklan iklannya tersebar luas di internet malahan juga di kaca televisyen. Indah khabar dari rupa, itulah yang dapat digambarkan.

MAKIN RAMAI TERTIPU TENTANG PRODUK ZALORA MALAYSIA. SAYA ADA LAMPIRKAN BEBERAPA BUKTI PENIPUAN. HARAP DAPAT AMBIL TINDAKAN.!!!! pelbagai alasan dikemukakan pihak ZALORA MALAYSIA. TOLONG AJUKAN ADUAN INI. SAYA TAK NAK RAMAI YANG TERTIPU LAGI!!!

 

By: Kesal

40 thoughts on “Tentang Zalora dan Iklan hangatnya”

      1. x abis2 anak menteri.nak beli..beli je lah..kalau rasa risiko tertipu buat apa p beli………virus betul la org mcm ko ni.x leh tgk org lain berjaya ke???

      1. Hahahha… kepada sume yg bagi comment bodoh kat sini..ni la die melayu…x leh tgok org lain berjaya..nak menyokong Haram!!! Nak mengutuk nombor satu.. nak dkat dua belas brg bli kat Zalora.. xde masalah pon..korang kalau x pernah bli..jgn la belagak tahu… ni tak…mcm lembu kena tarik..main ikut je org ckap…OTAK ADA???? bila melayu nak berjaya??

          1. dah banyak kali beli… tiada masalah.. peraturan membeli online yang saya guna..
            pertama percaya pada penjual..
            kedua selidik harga pasaran dengan online mana murah. lihat kualiti dan sebagainya..
            ketiga belilah jika puas hati dengan harga dan syarat dinyatakan…
            keempat.. terima barang dan fikir puas hati atau tidak.. jika tidak banned terus company atau orang peseorangan yang menjual.. habis cerita…

  1. len kali…kalo nak beli brg online….beli le brg yg rare atau pun yg susah nak dapat atau pun takde jual kat malaysia…brg2 yg dijual kat zalora tu bersepah kat sekeliling kite…peh tu rege dia mahal plak tu..aku dah bandingkan rega dia ngan rega kat luar…bg penghantaran free konon…blah la…rega hantar dah include skali ngan rega brg yg korang beli tu…aku bg pendapat kalo nak beli online..beli kat amazon…mmg dia pakai USD…tp ada sesetgh brg setelah dikonvert blk ke RM..lebih murah dari rega kat malaysia…tp kena pandai survey la….
    akhir kata….banyak orang tak pakai otak dalam sesetgh hal skang ni…main pakai bedal je…dah kena baru tau….padan ngan muko kau org….ha..ha..!!

    1. hahahahaha.. diorg ni mls nk ushar rege ar beb…tu yg mem dok klik2 je. hamekaw!!

      p/s: aku pn kaki shoppinng on9…tp aku cari brg yg ssh nk cari kat tmpt aku @ xde kat malaysia je..pndai2 la cari..

  2. kalau ada bukti, sila repot di harian metro , tv3 atau cyber crime ….kenapa bodoh nak beli memlalui online? apa salah nya beli di kedai…lagi elok… boleh tengok sendiri,,,online2 semua tak betul sikit…greedy

    1. Jgn ckp gitukyg menipu mmg ada yg betul pon ramai…shopping online ni memudahkn terutama kalu kl ni nk berebut parking, jem….semua tu mkn ms n duit jugak..tu xmasuk tol lg…pegi2 saiz xde kena plak pegi tempt lain….sy suka shopping online tp xpnhla beli kt zalora ni sbb suami sy pesan kalu sesuatu company atau produk buat iklan happening luar biasa xbleh caya….n produk xbagus atau xlaku…sy tgk zalora ni promote over sgt….setkt ni alhamdulillah berkesan follow nasiht suami tu…dah 2 thn shopping online

  3. zalora ni adalah shop online.. produk tu nt mereka hantar malalui pos..so bila hantar dengan pos, dah menjadi tanggungjawab pos untuk deliver..so some produk yg late tu myb adalah masalah d pos office..nd pengguna juga kena tau risiko shoping online ni.so kena lebih bersedia jk terdapat masalah.apa lagi, bila iklan dah meluas dan ramai yg berminat.maka pengurusan akan lebih sibuk. walaubagaimanapun, kita sndri tidak tau kalau zalora ini benar2 menipu & menjual produk2 yg tidak berkualiti.. =)

    1. selama i buat bisnes online la kan…x de masalah pon ngan pos office….sure ke dgn statement u?penah jadi kat u ke???

      1. ‘ye lah tu’ kau nk menang jek jahanam.. belagak mcam biz online kau bgus sngt!! xde iklan pon kat tv.. haha..

  4. haram jadah ponye biz online, nk biz buat la elok2….. bodoh! 1malaysia jgn la tertipu… korg pn bangang xbace or selidik dulu biz on9 die cmne…phuii

  5. saya ingin nasihatkan sesiapa yg tertarik dgn iklan zalora yg berleluasa tu tak payah nak mencuba. nanti menyesal tak sudah… saya ada bad experience dgn mereka ni, kaki ayat!! saya beli barang cash on delivery, ada satu barang out of stock tp mereka tetap caj harga brg yg takde tu dlm bill. bila delivery guy (dr syarikat delivery) dtg, mereka kena collect full amount yg tercatat dekat bill tu sbb nanti mereka pulak yg “short”. saya terpaksa byr sbb (masa tu masa dah suntuk lg 2 hari nak raya tak sempat dah nak “tendang” semula brg tu kpd mereka sbb katanya lagi lambat klu kena keluarkan bill yg baru). mereka janji akan refund duit saya tp sampai ke hari ni dah bnyk kali telefon alasan mereka asyik sama!! memang auta. saya sebenarnya terpaksa shoping kat situ sbb dah last minute atas sbb2 tak dpt dielakkan, tak sangka pengalaman pertama akan jadi yg terakhir!! berhati2 lah sesiapa yg teringin nak shopping kat situ atau lebih baik jangan!!!!

  6. ala…. hebat la yg dpt shoppg on9… yg dpt buat biznes on9 lagi hebat….yg dpt menipu di on9 la yg plg hebat…..tp yg plg hebat adalah yg dpt kutuk org d on9…hihi…

  7. da pernah compare rege baju yg sama jual kt luar n zalora… nasib beli kt luar. baju tu kat luar dpt RM55 jer… kt zalora RM85… mmg sebijik sama…. :)

  8. jangan beli kat zalora..beli kat poplook…cantek, murah, cepat!…order harini, esok then lusa dah boleh dapat…

    1. menurut kawan saya zalora sebernarnya jual barang Isetan je. Diaorg ambik barang2 yg tak terjual kat Isetan dan jual balik. Pasal tu banyak defective item or display item. Kalau nak beli barang baru & cantik boleh usha poplook.com ataupun xzora.com

  9. x payah zalora sgt. pg jer kenanga whosale tu. entah entah dorang pun abk borong kat situ. perangai suke sgt shoping kat internet. kena tipu melalak satu dunia. salah sapa. salah AKU ker. ader aku kesahhhhhhhhhhhhhhhb

  10. saya pun ade membeli barang baru2 nie kat zalora gambar lain dapatnye lain saya KUALITI PUN MACAM TIDAK ORIGINAL..
    saya berasa sunggoh kecawa.sebelum nie macam2 dah dengar tapi tetap nak cuba rupaNYE MEMANG PENIPU BESAR.saya berharap tiada sesiapa lagi tertipu seperti saya

  11. aku bnyk kali dah beli ok je.. kalu harga mahal sikit tu standard la, nama pun bli brg online xyh susah2 nak kuo skg jln makin jem kena la mahal sikit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>