≡ Menu

Kecewa dengan perkhidmatan BSN

Saya ingin menyatakan rasa amat tidak puas hati dengan layanan staf kakitangan BSN Temerloh,yang betul-betul tidak mesra dengan pelanggan.

Saya tidak kisah jika mereka tidak tahu menghormati insan seperti saya,tapi tolonglah hormat pada warga-warga emas yang ingin berurusan seperti pengeluaran wang melalui buku.Ada masanya mereka dimarahi jika tersalah.Mereka warga emas.Apalah yang mereka tahu,lainlah jika ada waris yang bersama-sama datang menbantu.

Dengan muka yang masam,menyebabkan saya sudah tidak berminat lagi nak datang ke bank itu.Berginikah layanan anda terhadap pelanggan.Perkara ini dah terlalu lama saya simpan,tapi sekarang saya ingin meluahkannya.

Harap selepas ini,silalah berubah jika mahu kekalkan nama baik bank anda.

Sekian,Terima Kasih

Zetty

By: zetty

{ 5 comments… add one }

  • Hang Kulup May 27, 2012, 13:14

    Bagi kakitangan bank BSN tu, janganlah keterlaluan. Suatu hari nanti, kamu tu pun jadi wargaemas. Itupun kalau Allah beri pinjam umur sampai kesitu. Bayangkanlah yang warga emas itu emak dan abah kita sendiri..Kalau tak nak layan dengan penuh ikhlas dan muka manis, lebih baik berhenti je..ramai lagi yang lain nak minta kerja..Warga emas itulah yang simpan duit kat BSN tu dan bayar gaji-gaji kamu termasuklah Pengurus nya sekali. Kepada pihak pengurusan, sila lah pantau anak-anak buah yang di kaunter tu..bukannya susah nak berikan senyuman dan perkhidmatan mesra pelanggan. Pengurus jangan asyik berperap dalam pejabat je…

  • Kongkekman May 29, 2012, 10:24

    Likely….10 tahun dulu aku selalu gie khet hq…kebanyakein ek ek ego ….macam staff cino tahun 60an khet bank…service deo orang puin bukan nyo baik sangat…aku deposit ssp untok kahet kredit..dooh tujoh bulei berito toak dongar..dooh call dio olang call..tapie haprak…kalo selalu guno perkidmatan…bank guna ajerr maybank…rhb..kerang2 ‘ado baik’  jugao..
    adi keadaan 
    Bsn ini asal usul dari bank pejabat pos..para kuli ajorr..menapoli mase tu…jadie bab keadaan pasti ..asal usul.

  • Azerbaijan May 29, 2012, 22:11

    BSN? Hahaha…satu-satunya bank yang paling teruk dalam malaysia ni… kakitangan perempuan sibuk ngan mekap n tayng body…wuekkk..nak muntah..servis slow nak mampos…bila pergi atm, asyik out of service n duit dah habis…pihak atsan tak sedar staf korang paling teruk pr n keje pemalas… ada sekali tu aku berurusan kat bsn taman ipoh, ipoh… customer ada 5 org, kaunter bukak 2 tapi kena tunggu dekat 40 minit baru selesai urusan aku…aku yg pakai selekeh ni dilayan nak tak nak je… dasar pilih kasih…sekali aku bagi bank in cash RM10,000 baru sibuk layan…so, aku pun dah serik n cari bank lain… untuk pengurusan BSN tu (baca ke pun komen aku), tengok2 lah sikit, sian kat org-org tua…kalau nak aku  senaraikan cawangan yg servis mcm haprak ini kat ipoh, aku boleh bagi 6,   bank ko..ko, mu..mu ni ti anda konon.  

  • Ayie2irz June 22, 2012, 13:29

    duit aku kena telan kat mesin atm ni….dah seminggu tak dok khabor langsung, dio royat kene col ipoh, ipoh col kl, kl col ipoh, br ipoh col dia, tapi sebeb aku guna kad lain wat kuar duit semua jadi triple…awat ler sampai sekarang tak dengor khabor lagi….kalu bank lain 3 hari doh dpt balik…bsn ni mau 3minggu ko 3 bulan? ntah2 orang lain doh telan….apa guna teknologi ler….cctv ader, internet ader, tapi wat keje pakai kaki kot? tu pasal jalan lambat.

  • moksin May 23, 2014, 18:19

    Saya nak tanya saya ada akun BSN .. macam mna mahu dapat balik duit yang di telan oleh mesin ATM tu yekk.. sebab hari tu saya ada duit simpanan so time saya nak keluarkan mesin ATM tu loading lama sangat.. last2 mesin tu papaR scren terima kasih jer.mm tapii duit xkluar pown.. so saya cek baki dah habiss semuaa di telan duit tu.. saya nak minta keterangan lebih lanjut lagii..

Leave a Comment