≡ Menu

Isu pembantu rumah

Saya adalah salah seorang majikan yang bercadang mengambil pembantu rumah asing mengunakan visa JP,dimaklumkan disini saya amat kecewa dengan pendirian kementerian dalam negeri dan Immigresen Malaysia yang seakan akan mem permain kan isu pembantu rumah dengan menyekat kemudahan rakyat malaysia untuk memproses permohonan permit dan sebagainya,Kerugian masa dan wang ringgit terletak pada majikan bukan nya pada pihak berkuasa.

Disini saya amat kecewa dan tidak berpuas hati terhadap tindakan kementerian yang terlibat meyekat permohonan JP Visa untuk mempermudahkan kami rakyat yang memerlukan permit pembantu rumah dan pada masa yang sama pihak immigresen menyuarakan untuk membuat tangkapan pada yang tiada permit,Apa ini semua sedangkan permit tak dibenarkan keluar tapi mahu membuat tangkapan pada yang tiada permit,Saya merasai seperti mentimun dengan durian,Bagaimana pendapat saudara saudara penbaca semua? Siapa kah yang menyusah kan keadaan?

Diharap pembaca pembaca semua dapat berkongsi pendapat secara positif dan berkongsi pergalaman bersama.

By: ZULKIFILEE

{ 3 comments… add one }

  • Sepi Boy April 23, 2012, 08:37

    kerajaan susah nk bg permit, tp mudah bg IC pada PTI untuk mngundi.. sentiasa menindas rakyat.. di harap pru13 nanti saudara undilah PR agar saudara tdk bermasalah lg.. 

  • Kola123 April 24, 2012, 05:49

    buat kerja rumah sendiri je…. 

  • Fazabdhamid4 May 15, 2012, 07:31

    Saya juga menghadapi masalah yang sama. Pembantu diambil untuk menjaga ibu yang penglihatannya kurang. JP Visa dibekukan. Ini amat menyusahkan saya….Kerajaan sepatutnya melihat kepada kesukaran rakyat mengenai isu ini….

Leave a Comment