Setiap waktu kedai ini dikunjungi majoriti orang-orang Melayu. Mereka boleh beranggapan bahawa orang melayu sekarang ini berpusu-pusu mengunjungi gereja sedangkan matlamat asal mereka ke sana adalah untuk makan Pizza tetapi malangnya di atas mahkota orang Islam secara tidal langsung telah menjunjung salib lambang kemegahan agama mereka.

Domino's Pizza di Sitiawan, Perak

Adakah kita sanggup menjunjung salib kritstian semata-mata untuk makan Domino’s Pizza? Bayangkan tuan-tuan waktu itu kita tidak tahu apa yang mereka buat di dalam bangunan berkenaan. Malah, jika kita tengok daripada jauh, jelas sekali bangunan itu seperti gereja sepenuhnya.

Domino's Pizza di Sitiawan, Perak

Khabarnya outlet Domino’s Pizza ini baru saja dibuka kepada orang ramai di atas tapak rumah kedai yang baru saja siap dibina. Dimanakan kredibiliti MPM. Jabatan Agama Islam Manjung, Persatuan Pengguna Islam Malaysia dan pihak-pihak yang lantang bersuara tentang Islam selama ini. Ayuh! bangun dan bangkitlah umat Islam menentang penghinaan ini.

Domino's Pizza di Sitiawan, Perak 3

Justeru itu, penulis menyarankan agak pihak yang berkenaan seperti Jabatan Agama Islam, Majlis Perbandaran dan juga Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) cawangan Manjung segera bertindak bagi menjaga maruah agama Islam supaya tidak diperkotak katikkan oleh pihak yang sengaja menghina Islam secara terang terangan.

Domino's Pizza di Sitiawan, Perak

Lokasi:  Sitiawan, Perak

By: Anuar

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan (di atas) dan komen (di bawah) yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.