Gaji tertunggak 3 bulan

Sudah 3 bulan kami seramai 55 orang pekerja tidak dibayar gaji tanpa ada tanda-tanda akan dibayar dan tanpa alasan kukuh. Setelah diselidik, bos kami seorang penipu besar, sudah banyak mangsa yg ditipunye termasuklah bekas pekerja di dua tempat sebelum ini iaitu di Langkawi dan Sekinchan dan yang terbaru bakal ditipunya iaitu di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, Kelantan, tempat dimana kami berada sekarang.

BAUNG UTARA SDN BHD
lot A-13-02,BLOK A,PELANGI MALL
JALAN POST OFFICE LAMA,SEKSYEN 9,
15000, KOTA BHARU,
KELANTAN

09-7431249

MANAGING DIRECTOR: KAMARUL HISYAM B MOHAMED YUSOF

By: pekerja teraniaya

27 thoughts on “Gaji tertunggak 3 bulan”

  1. cuba report ngan pejabat buruh.. diorg memang suka kantoikan majikan2 haprak ni… kalo dia takder duit aset majikan akan dirampas dan dilelong.. duitnya korang yang dapat.. kalo tak salah la…

  2. Pengalaman saya , saya pergi membuat aduan dengan hati yang luka lara kerana teraniaya dengan majikan. Ketika membuat aduan saya tidak di beri nasihat atau pertolongan yang betul. Malah saya pulak yang terpinga-pinga kerana saya yang di salahkan. Kecewa, kerana sepatutnya saya di bantu. Mungkin pegawai yang melayan saya itu seorang sahaja yang begitu kerana saya dapat lihat ada pengadu lain yang berurusan dengan pegawai lain elok sahaja di layan. Saya tidak menyalahkan semua pegawai dan pejabat buruh. Tetapi sudah lah pertama kali membuat aduan, di salahkan pulak , saya pulang dengan rasa kecewa berganda.

  3. sy nak mintak pandangan la skg ni sy jd buruh kasar……………dgn kwn2 sy pd 1 ari company sy tawarkan sign kontrak utk buka compny klu ikut nyer jika sebuah comnpy hendak buka perlu nama org bumi putera kan…………………..pd mula nyer kami bertiga menolak tawaran tersebut tp kami di paksa sign kontrak tu dan mrk janji x ada ape2 berlak…………………….tp skg di sebalik nyer mrk guna mana kami sampai sy dan kwn sy terpaksa naik turun mahkamah utk sattle dgn dgn kpdnkk krn syrikat yg kami keje itu guna cr tipu dan mereka guna nama kami bertiga………………puas sy bertanya mcm mana nak bersih kan nama sy dan kwn2 dan x nak sangkut paut lg dgn pihak makahmah dan kpdnkk sdg kan kami hanya perkerja buruh biasa…….bkn saja syrikat sy tipu rakyat dia luar tipu mrk jgk tikam kami dr belakang so mcm mana sy perlu elak kan dr semua ni

  4. tp malasah nyer syrikat sy ni mrk ada org kuat di belakang malah mrk ni suka rasuah org…………klu nak ikut kan byk sy taw ttg syarikat ni dulu nyer syrikat sy ni guna guris dan menang…………..yg sy tkt kan skg mrk byk org ternama di belakang mrk mcm polis.kpdnkk yg di belakang mrk tambahan lagi tuan hakim so encik ada ape2 candangan x

  5. saye nk bg tau, majikan saye selalu mengambil cuti u@b6908c7c579e639b782c9f211aeaaeae:disqus um sebagai hari bekerja….. sepatutnya hari raye cina yang lpas hanya cuti pada hari isnin….. hari thaipussam bekerja seperti biase…. patutkah diambil tindakan…. minta pertolongn… ADM industries s.b ,lot 14268 kg. idaman pendamaran 4200 pelabuhan kelang selangor darul iman….. ni alamat kilang…. sye diberitahu bahawa majikan yang sesuka hati yang membuat keputusan sendiri tentang cuti umum boleh dikenakan tindakan sewajarnya oleh pejabat buruh… cpew2 tlg tau

  6. kini penipu kamarul hisyam sudah menipu orang di penang. ini alamatnya sekarang. 
    Lot 2234,Seksyen 4 ,Bandar Butterworth Seberang Perai Utara, Pulau Pinang, Malaysia. Tel/Fax : +603-4266 4513. kini 4 bulan x terbayar. kemudian perkerja dipecat.

    1. no opis Penang 04 685 0171..kini dah tukar nama BU Maritime Industri ( Baung Utara Maritime Industri = BUMI)..dia ada tipu En Joe dari Harbour Engineering utk projek feri PPSB..hampir RM50k dia tipu..boleh hubungi EN Joe utk pengesahan 012 444 0280 / 014 402 2801..

      1. TERKINI..Kapt (R) Kamarulhisham Bin Mohamed Yusof sedang mencari rakan kongsi baru utk meneruskan penipuannya bagi menyara kehidupan mewah nya..Awas kepada dato’-dato,tan sri-tan sri atau org yg ingin terlibat dengan bisness beliau..pastikan anda buat semak di Epf atau CTOS..Awas jangan ada yg menjadi mangsa terbaru..

  7. kamarul hisham memang penipu.dah la dia menipu,masa dekat kedah dia ada mengandungkan anak orang iaitu staff dia cik rohayu.ini staff tu yang cerita sendiri pada staff-staff yang lain…baru-baru ni,kawan terserempak dengan dia,staff tu dan anak kecik.bukan main mesra lagi.mat propa selidik staff tu xkawin lagi…so betul la citer tu…anak tu pun iras2 mcm dia….kamarul hisham,sedar2la sikit…duit orang bayar…akhlak tu jaga sikit…kita hidup didunia ni sementara saja…mat propa ingatkan…bak kata kiah propa…jaga-jaga…ada yang memerhati…

    1. kini mereka berada di Sri Rampai Setapak…bak suami isteri hidup nya…anak kecil yg comel persis bapaknya..

      1. anak sapa lak bakal jad magsa buaya si Kamarul nie..dasar haprak..janda org pon dia sebat

      2. bila aku baca, aku kenai sangat dengan perempuan yang bernama rohayu ni…perempuan gatai ni dengan semua lelaki dia nak….tak serik ke menggunakan lelaki ni?….hang tu perempuan murahan…kat tepi jalan je aku boleh kutip….ada anak lagi?…tak serik agaknye hang ni….kamarul ni buta hati agaknye….aku tak tau la hang letak maruah hang kat mana.kamarul oi..perempuan gatai ni burukkan nama hang pun hang masih dengan dia…tapi tak tau la kalau itu anak hang kan….yang peliiknya perempuan gatai ni…hang buat dengan ramai lelaki tapi hang balik kat lelaki bodoh ni….ooo aku tau hang ni mata duitan jugak…ish2…sian anak hang dapat mak macam hang………

  8. Diaorang ni macam tak takut dosa la..dengan apa yang telah dilakukan masih lagi buka company and modes operandi yang sama ..menipu menipu menipu pekerja itulah yang akan dilakukan in order nak servive hidup diaorang tu…Mereka berdua ni kesana kemari berdua je …ntah dok sekali ke hape ke malaslah nak cakap tapi itulah yang ramai persoalkan..Astagfirullah…tobat lah Kamarul!

    1. Inikali dia tipu pekrja di Bagan Dalam.. tp gaji xdibayar…epf dari Dis 2012 xcarum, duit ot pon xbayar..bnyk betul hasil penipuan dia nie..

  9. banyak sudah si keparat Kamarul ini menipu..kepada siapa yg mau tuntut hutang sila ke opis baru nya di No2, Tingkat 3, Jalan 22B/70A ,Desa Sri Harta Mas KL..khabrnya baru dapat kontrak 8juta dgn tentera..sila majukan hutang anda yaa pak..

        1. hang pi cari kat Bagan Dalam..dia ada sewa kondo kat situ..dia xberani gi kolumpo pasai org dok carik..kes xbayaq utang..klu jumpa hang 2long kim salam aku kat dia..

          1. dh lama memang cari dia..kurang ajar jgak dia ckp walaupon dia salah..memalukan bekas askar jer..botak sgguh

  10. Hermm..bila aku dok baca kisah Baung Utara nie..aku tau dah sapa org yg depa nie maksudkan…hang masih tak berubah noo Kamarul..sudah2 lah hang dok buat kerja cam nie Kamarul..xcukup2 lg ka duit hang..patut hang ambik iktibar dari keruntuhan rumah tangga hang..semua punca dari pendapatan hang yg xberapa bersih nie..dari Lankawi,Aloq Staq,Tumpat,Sekincan dan Penang berapa kali hang pi jejak kai kat Mekah..xkira ler haji atau umrah…hang xberani nk pi kan tempat cam tu…pasai apa? pasai hang tau duit hang dapat tu xberapa bersih..ingat hasil titik peluh pekerja yg hang tak bayar..tetap haram hang makan..umor hang pon dah nak masuk peringkat warga mas..selesaikan segala hutang..banyakkan bertobat..jgn dok tau buat jaa..dari zaman skolah hang xhabis wat hal..

  11. kamarul dia ni mmg penipu .. dia ni sebab gila betina pstu dia jadi macam nii. dia ta patut dari dpat kontrak dari tentera . mnta-2 orang macam ni jatuh miskin ja. ta lyak jdi boss .. 3 bulan duit ot ta bayar . pasto lg mau keras kepala. . mulut ja manis. ..

    1. aku dengaq citer..kamarul biasa dok pi langkawi dgn pompuan yg jadi p.a tu..hang wat pe tu dua2an kat sana..ada org skodeng hang kat sana..jgn kuar dvd muka hang nnt..malu besaq ceo masuk dlm utube..pufhh!pufhh!
      aptment hang kat Bagan Dalam pon hang biasa bawak pompuan p.a tu masuk..
      huh hebat hang..menipu teror..main pompuan pon hang lg teror kamarul…apa punya tangkai hang bawa..hang kena hingat yg hang tu ada ank pompuan?? klu ank hang kami wat cam tu ok kan? hang xmarah kan..hang suka lg noo..bln dpn kami kenduri kawin dgn ank hang ya pak..kami kenduri kawin kira tolak utang jla ya pak..

  12. dah masuk 5bln weh Kamarul..hang xbayaq lg duit OT bln apr & may 2013..masa bln apr dulu..bkn main hang dok suruh kami keja smpai mlm pasai nk wat persiapan utk mindef dtg wat lawatan..tp bila masa nk baya..hang kasi mcm2 dalih noo..klu kami xkeja masa tu..mampuih hang xdpt projek dgn mindef tu..

    pihak mindef sila ambil perhatian..jgn dok subahat kasi kontrak dgn penipu si kamarul nie..wat malu bekas askaq jaa..selagi utang xlangsai..silap2 bot yg askaq naik tu nnt leh terbalik tau..haram hang makan hasil titik peluh kami..kamarul hoi..

    la nie dia tukaq nama company lak jadi BU Maritime Industry aka BUMI..
    ingat hang tukaq nama kaa..apa kaa..hang tetap Baung Utara penipu Melayu Islam..

    Ini alamat kilang kat Bagan Dalam..Lot 2234,Seksyen 4 ,Bandar Butterworth Seberang Perai Utara, Pulau Pinang, Malaysia

    04 685 0171

  13. Salam,
    Geram jugak bila baca komen dibawah! Suami sekarang bekerja di penang dengan dia! berkerja tungkus lumus demi sesuap nasi untuk anak-anak dan isteri tapi En. Kamarul ni cuma bayar rm500 ( itupun pada 17hb bulan berikut nya! ). Janji akan bayar balance gaji bulan lepas pada hari selasa (esok)! dan gaji bulan ni xtau la bila plak. Dah suruh suami berhenti saja. Tapi dia masih berharap agar gaji dia, titik peluh dia bekerja siang malam untuk keluarga masih ada! Moga Allah beri petunjuk kepada dia supaya tidak menginiaya pekeja dia sbb duit gaji yang diterima dia ada ah untuk membela anak2 dan isteri. Amin.

    1. RM500 pon xbley bayaq..dgn group kami dulu dia janji bayaq RM900 pon liat nak bayaq..duit ot tok dok kira la..hancuq..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>