≡ Menu

Cas Notis Pemotongan PBAPP Membebankan Rakyat

Cas Notis pemotongan untuk rumah kos rendah adalah tidak berpatutan dan membebankan. Cas Notis dikenakan pada setiap premis rumah pada nilai RM3.18 termasuk RM0.18 GST.

Pada pendapat saya adalah tidak adil dan amat membebankan rakyat miskin dan sederhana memandangkan rumah sesetangah penduduk rata-rata cuma menggunakan tidak lebih RM10 sebulan tetapi akibat kelewatan walaupun sehari,sudah dikenakan cas notis pemotongan walaupun notis tidak pernah sampi kerumah.

BACA:  Unprofessional Bank Negara Malaysia on Facebook

Diharap kerajaan baru dapat mempertimbangkan dan menghapuskan cas-cas yang tersembunyi ini daripada menekan rakyat yang sediada terbeban dengan kos sara hidup yang melambung sekarang.

Hantar aduan anda di sini: www.aduanrakyat.com.my/hantar-aduan

ADUAN SETERUSNYA

Layanan Tidak Memuaskan di Kaunter LHDN Bukit Mert... Pagi ini 28/01/2018 saya telah pergi ke pejabat LHDN Bukit Mertajam untuk membuat urusan "Mati Setem". Kali pertama nak buat ni di pejabat LHDN ja...
Unprofessional Bank Negara Malaysia on Facebook Bank Negara Malaysia on Facebook block me after I do pressure them for replying my message on their FB messenger. This is regarding i do filed ...