≡ Menu

Apa Respon BNM Kepada Duit Syiling Negara Siri Ketiga?

Sejak tersiarnya artikel aduan bertajuk Duit syiling negara siri ketiga pada 5 Mei 2012 yang lalu, namun hingga ke hari ini, tiada sebarang tindakan atau respon daripada BNM pun diterima.

Persoalannya sekarang, adakah kita ni syok sendiri mengadu dan hanya mendapat respon yang hampir sama daripada “kawan senasib” tapi bukannya dari “pihak yang berwajib” macam mana ya? Boleh ke sesiapa terangkan? Adakah ruangan aduan rakyat online ini sekadar utk mengadu tanpa pembelaan/tindakan?

By: H.A.Lim

{ 4 comments… add one }

 • Newwaynewme May 26, 2012, 20:54

  pretty much yes. ramai yang syok sendiri. and take note that most of it are Malays. Almost 100% of the whiners and cry babies here are Malays. how sad is that..??

  I am just saying~

 • missy May 27, 2012, 00:34

  perhaps they have yet to realized that all rakyat has no voice what so ever. but yes i agree with Lim, the new coins are almost weightless like a coke tin tab. just not how coins r supposed to feel like in my hand. how confusing. 

 • Mustafa June 9, 2012, 02:16

  ADUAN RAKYAT UNTUK ………POLITIK ……….SEMATA-MATA. BUKANNYA UNTUK MEMBELA RAKYAT. KALAU MENGADU TENTANG MASALAH YANG MELIBATKAN NEGERI YANG DIPEGANG PEMBANGKANG, BARULAH ADUAN RAKYAT BERTINDAK DAN AKAN MENGAMBIL PERHATIAN.  JANGAN JADI ORANG BODOH MENGUTARAKAN MASALAH YANG BUKAN SELAIN POLITIK DI ADUAN RAKYAT.

  • Akhyul June 16, 2012, 11:12

   Encik Mustafa

   Jangan lah nak menuduh sembarangan. Berfikir dan selidik sebelum berkata2. Lihat pada ruangan KAMI tu:

   2. Adakah website ini dipunyai oleh badan kerajaan yang memantau isu rakyat?ARO adalah 100% kepunyaan saya dan bebas dari badan kerajaan. 

   Ini adalah inisiatif individu untuk org meluahkan perasaan, kalau anda seorang yang bertanggungjawab, salin aduan di sini dan bawa kepada pihak yang berkenaan.

   Berkaitan dengan isu negeri pembangkang, saya pasti, bila kerajaan pembangkang memerintah, akan ada juga bias nya. Ini lah manusia, jgn lah bercakap seolah2 manusia pembangkang itu sempurna.  pada sesetengah perkara, cuba bersikap neutral jangan asyik ingin menyalahkan orang yer. 

Leave a Comment